שאלת החקר היא: מהי השפעת ריכוזים שונים של מיץ לימון על עיכוב התפתחות חיידקי אי קולי? בשאלה העניין מתבסס בעצם על זה שחיידקי אי קולי מושפעים מph הנמוך של הלימון, אך בניסויים המקדימים שלי לא ראיתי השפעה רבה על החיידקים מזה. שני ניסויים מקדימים היו על חיידקי אי קולי כאשר יש שלושה טיפולים, מיץ לימון טרי, מיץ לימון משומר, וחומץ. לקחתי מדידות(=מדדתי קוטר של ההילה של התמותה מסביב לדיסקית טבולה בחומר) כל יום בבוקר והן לא היו משמעותית שונות מהיום הקודם. והשאלה שלי היא למה זה קורה? הרי ההשערה היא שכן תהיה השפעה חד משמעית. את הניסוי המקדים השלישי שלי ביצעתי עם חיידקי בצילוס במקום אי קולי ורק אם מיץ לימון טרי, כדי לראות אם למיץ הלימון יש השפעה גדולה יותר על עיכוב ההתפתחות שלהם. לאחר שהשוותי עם תוצאות האי קולי במיץ לימון טרי ראיתי שלבצילוס השפעות נמוכות יותר. מה הסיבה לתופעה הזאת? למה אין תוצאות חזקות? (הטמפ' הייתה תקינה, אגר שווה, והכל)