שלומות יש כל מיני דרכים לעקוב אחרי התפתחות עובש, בתלות במשתנה שבודקים. הדרך הנוחה ביותר היא לשים חתיכת אגאר (בד״כ PDA) בערך 1x1 ס״מ על צלחת אגאר (עם העובש כלפי מטה) ולמדוד את קוטר התפטיר שמתפתח בעזרת סרגל פעם ביום.
אם רוצים לבדוק השפעת חומר על התפתחות העובש אפשר להטמיע אותו באגאר בעת הכנת הצלחות או למרוח עליהן.
התפתחות עובש על לחם או מזון אחר מסובך יותר למדוד, אולי ע״י צילום פעם ביום עם סרגל ליד והערכת השטח המכוסה בעובש באמצעות תוכנה או ספירת משבצות לאחר הנחת גריד על התמונה.
אפשרות נוספת, פחות ׳כמותית׳, לעקוב אחר הזמן עד הופעת העובש הראשון. חשוב לקחת בחשבון עם איזה עובש מותר לעבוד בתיכון, אם בכלל. אם עובדים עם עובשים לא מוגדרים שיכולים להיות אלרגניים כדאי לסגור הדוגמא בשקית סנדביץ (לקשור הפתח) בתחילת הניסוי ולצלם דרך השקית. לא לשכוח לעקר השקיות בסוף.