header
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
קידומדע - לשאול הכל!

מאגר השאלות והתשובות | קידומדע - לשאול הכל!

שאלה לגבי ברומלין מאננס
20/02/2025

מדוע השפעת ברומלין מאננס קפוא גבוהה יותר בצורה משמעותית בפירוק ג'לטין לעומת אננס טבעי בטמפ' החדר?


שלום, כדי להשוות בצורה נכונה, צריך לנרמל את פעילות האנזים לכמות החלבון הכללית (מקבלים פעילות ספציפית). מכיון שהאננס הקפוא כנראה מגיע מתאילנד והטרי מישראל - יש סיכוי טוב שכמות האנזים שונה (גם אם היו שניהם טריים). כמו כן, תהליך ההקפאה וההפשרה גורם לפגיעה ברקמת הפרי (זה נכון לגבי כל פרי/ירק שמקפיאים) ושיחרור של תוכן התאים. כך, האנזים ברומלין משתחרר לסביבה החוץ תאית והוא נראה פעיל יותר, כלומר שיחררנו את האנזים מהתא. אפשר לקחת את האננס הטרי, להקפיא, להפשיר, ולבדוק שוב האם הוא נראה פעיל יותר. מקוה שעזרתי.


השאלה נענתה על ידי:
פרופ' אילת פישמן
הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל