שלום, כדי להשוות בצורה נכונה, צריך לנרמל את פעילות האנזים לכמות החלבון הכללית (מקבלים פעילות ספציפית). מכיון שהאננס הקפוא כנראה מגיע מתאילנד והטרי מישראל - יש סיכוי טוב שכמות האנזים שונה (גם אם היו שניהם טריים). כמו כן, תהליך ההקפאה וההפשרה גורם לפגיעה ברקמת הפרי (זה נכון לגבי כל פרי/ירק שמקפיאים) ושיחרור של תוכן התאים. כך, האנזים ברומלין משתחרר לסביבה החוץ תאית והוא נראה פעיל יותר, כלומר שיחררנו את האנזים מהתא. אפשר לקחת את האננס הטרי, להקפיא, להפשיר, ולבדוק שוב האם הוא נראה פעיל יותר. מקוה שעזרתי.